Prescriptor (elektronisch voorschrijfsysteem)

Met Prescriptor binnen Oscar kunnen bevoegde voorschrijvers op een efficiënte en veilige manier medicijnen voorschrijven. Maar Prescriptor biedt ook een hoop kennis en ondersteuning als het gaat om het kiezen van de juiste medicijnen en interacties.

prescriptor

Wat is Prescriptor?

Prescriptor heeft één belangrijk doel: zorgprofessionals helpen om veilig medicijnen voor te schrijven en recepten te maken. Het systeem checkt automatisch of de voorgeschreven medicatie geschikt is voor de cliënt, rekening houdend met medische geschiedenis, allergieën en andere belangrijke informatie. Zo kunnen we medicatiefouten voorkomen.

Efficiënt en gemakkelijk

Prescriptor is makkelijk in gebruik. Het ontwerp is gericht op efficiëntie en biedt een gestroomlijnde workflow voor het voorschrijven van medicijnen. Zorgprofessionals kunnen snel en makkelijk de benodigde gegevens invoeren, zoals patiëntinformatie, diagnose en de gewenste medicijnen. Prescriptor maakt dan automatisch een duidelijk recept dat rechtstreeks naar de apotheek kan worden gestuurd.

Kennisbank binnen Oscar

Wat Prescriptor binnen Oscar echt bijzonder maakt, is de kennisbank. Daar is informatie te vinden over allerlei medicijnen, inclusief doseringen, bijwerkingen, allergieën, contra-indicaties en mogelijke interacties met andere medicijnen. Zo kunnen zorgprofessionals weloverwogen beslissingen nemen bij het voorschrijven van medicijnen en recepten.

Automatische waarschuwingen

Prescriptor heeft ook een handige functie om om te gaan met dubbele medicatie of medicatieconflicten. Het systeem geeft automatische waarschuwingen wanneer er gevaarlijke medicijncombinaties dreigen voor te komen. Hierdoor kun je als zorgprofessional snel ingrijpen, wat de cliëntveiligheid verhoogt en de kans op ongewenste bijwerkingen verkleint.

Stuur Nick een Bericht!

Ik ben als eerste contactpersoon jouw aanspreekpunt bij vragen over Oscar, als je hulp kunt gebruiken of als je behoefte hebt aan meer informatie!

Ben je benieuwd hoe Oscar jouw organisatie verder helpt of wil je graag meer informatie?

Laat gerust een bericht achter. Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden!

Contact opnemen