Wat is Vecozo?

Als zorgprofessional is factureren een belangrijk onderdeel van het werk, waar je dagelijks mee te maken hebt. Deze tijdsintensieve taak kun je zowel zelf uitvoeren als door een softwarepartner of ECD-leverancier laten uitvoeren. Vecozo biedt de softwareondersteuning die jou hierbij helpt. Aan het einde van deze pagina lees je hoe je facturatie kan uitbesteden. Vecozo helpt je bij het automatiseren en controleren ervan, zodat je meer tijd overhoudt voor het verlenen van zorg. We leggen je uit wat Vecozo is en wat het voor je kan betekenen.

 

 

 

Wat kan Vecozo voor jou betekenen?

Vecozo is het landelijke knooppunt voor veilige digitale communicatie in de zorg. Sinds 2002 biedt het bedrijf een softwareoplossing aan die de zorgprofessional helpt met het minimaliseren van de administratieve lasten. Zorgprofessionals besteden het liefste zo veel mogelijk tijd aan het verlenen van zorg. Facturatie behoort echter ook tot het zorgproces en neemt veel tijd in beslag. Facturatie verdient aandacht, zodat het goed gebeurt en de behandelingen betaald worden. Declaraties die niet goedgekeurd worden door de zorgbetaler zorgen namelijk voor uitblijvende declaraties en vereisen dubbel werk om te corrigeren. Met de software van Vecozo is het mogelijk om volgens veilige standaarden informatie omtrent de administratie te delen. Daarnaast voert het systeem ook controles uit, zodat documenten volledig en correct de juiste zorgbetaler bereiken. We gebruiken de COV-check om te achterhalen waar de client verzekerd is.

Gestandaardiseerd declaratieverkeer

Binnen Vecozo factureren en declareren gaat via een en hetzelfde portaal, op een en dezelfde manier. Dit maakt het uitwisselen van gegevens gemakkelijk en overzichtelijk, zodat er voor iedereen duidelijkheid is. Het terugvinden van declaraties of andere documenten is dankzij deze standaardisatie eenvoudig, waar professionals toegang krijgen via het Vecozo certificaat.

Vecozo certificaat

Het Vecozo certificaat kun je zien als een soort persoonlijke toegangssleutel waarmee je toegang krijgt tot de beveiligde onderdelen, zoals de diensten van Vecozo. Met het certificaat kan je gebruik maken van deze onderdelen en is jouw certificaat de sleutel tot de bijbehorende gegevens. Inloggen gaat gemakkelijk met het Vecozo certificaat. Het aanvragen van dit certificaat gaat gemakkelijk via de website van Vecozo. Hier kan je het certificaat installeren, waarna het twee jaar geldig is.

Controles door Vecozo

Om de administratie voering soepel te laten verlopen en declaraties op tijd uitbetaald te zien worden voert Vecozo extra controles uit op de declaratie Deze controles worden uitgevoerd op de essentiële momenten, zoals bijvoorbeeld op het moment dat declaraties worden ingediend. De controles zijn onder andere het checken van de gegevens, volledigheid en juistheid van de documenten en betaalinformatie. Voor zorgprofessionals scheelt dit veel tijd en het blijkt in de praktijk geen overbodige luxe dat de documentatie gecontroleerd wordt. Er worden dan ook nog regelmatig fouten gemaakt, omdat de aandacht van de professionals voornamelijk uitgaat naar de cliënt (zoals het hoort).

Handmatig en geautomatiseerd documenten indienen

Wanneer je facturatie indient via Oscar hoef je niet in te loggen in Vecozo, dit doet Oscar voor je middels het certificaat. Deze moeten uiteraard voldoen aan de vereisten van de standaardisatie van Vecozo. Zolang de declaratie gelezen kunnen worden in het systeem kan Vecozo voor jou werken.

Vecozo koppeling binnen Oscar

Binnen het Elektronische Cliëntendossier van DataLeaf Health Solutions bevindt zich een koppeling met Vecozo. Oscar, zoals het programma heet, is een ECD systeem met optionele Vecozo integratie. Wij raden deze module aan bij onze gebruikers, omdat we in de praktijk merken dat het de zorgprofessionals helpt met het verlenen van betere zorg. De zorgkwaliteit wordt logischerwijs verhoogd als daar meer aandacht voor is. Wij begrijpen dat je in het werkveld geen zorgen wenst te hebben die gaan over uitblijvende declaraties.

Benieuwd naar waarom Oscar ECD werkt met de software van Vecozo? Lees de blog over Oscar ECD en Vecozo.

Binnen Oscar voorzien wij gebruikers binnen de geïntegreerde facturatie ook van een dienstverlening. Zo nemen wij de volledige facturatie uit handen, evenals de retourberichten en herfacturaties. Na bevestiging van de uitgevoerde behandeling wordt de declaratie door ons opgezet en na controle doorgezet naar Vecozo. Het komt nou eenmaal voor dat er ondanks de controles retourberichten of herfacturaties verricht moeten worden. Deze pakken wij op, zodat je hier als zorgprofessional geen tijd aan kwijt bent en de focus voor de cliënt behoudt.

Meer weten over de prijzen van Oscar ECD of hoe jij je kan aansluiten bij Oscar?

Stuur Nick een Bericht!

Ik ben als eerste contactpersoon jouw aanspreekpunt bij vragen over Oscar, als je hulp kunt gebruiken of als je behoefte hebt aan meer informatie!

Ben je benieuwd hoe Oscar jouw organisatie verder helpt of wil je graag meer informatie?

Laat gerust een bericht achter. Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden!

Contact opnemen