Geïntegreerde facturatie

Het beheren van facturen, deze versturen en het opvolgen van betalingen kan echter erg tijdrovend zijn. Gelukkig biedt Oscar ECD een geïntegreerde facturatie mogelijkheid die helpt om de administratie overzichtelijk te houden en tijd te besparen.

geintegreerde facturatie

Facturatie binnen Oscar

Met geïntegreerde facturatie binnen Oscar ECD kan zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde zorg worden gefactureerd. Dit betekent dat alle facturatieprocessen binnen de applicatie kunnen worden uitgevoerd. Of er nu wordt gewerkt met cliënten die onder contract staan of met particuliere cliënten, met Oscar laat je de facturatie soepel verlopen.

Overzichtelijke administratie
Geïntegreerde facturatie zorgt voor overzicht. Binnen de applicatie is het eenvoudig om alle te verwerken facturen, de geschiedenis van eerdere facturatie, lopende facturen en afgekeurde documenten te bekijken.

Facturatie met dienstverlening
Voor gecontracteerde zorg biedt Oscar ECD ook de mogelijkheid van facturatie met dienstverlening. Nadat een zorgprestatie geregistreerd en bevestigd is, neemt Oscar het proces uit handen. De factuur wordt gecontroleerd en doorgestuurd naar Vecozo. Bovendien verwerken we automatisch retourberichten, waardoor eventuele foutieve documenten snel worden hersteld voordat ze naar de zorgverzekeraar worden gestuurd.

Keuzevrijheid in facturatie
Binnen Oscar ECD kun je zelf kiezen hoe de facturen worden verstuurd. We bieden de mogelijkheid om facturen rechtstreeks naar de zorgverzekeraar te sturen, of om ze direct aan de cliënt te verzenden. De nota’s worden hierbij direct betaald aan jou als zorgprofessional. Oscar ECD heeft een naadloze integratie met Vecozo, maar wanneer je liever gebruikmaakt van een servicebureau zoals FAMED, is dat ook mogelijk. Dit biedt flexibiliteit die aansluit bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Facturatie niet-gecontracteerde zorg
In het geval van niet-gecontracteerde zorg, waarbij geen contractuele afspraken met zorgverzekeraars zijn, ondersteunt Oscar ECD bij het genereren van papieren facturen. Deze worden geprint en per post naar de cliënt gestuurd. Vervolgens kan de cliënt de factuur indienen bij hun zorgverzekeraar voor vergoeding. Als alternatief kunnen alle facturen ook automatisch doorgestuurd worden naar FAMED of Infomedics, servicebureaus die verantwoordelijk zijn voor de afhandeling en opvolging bij de cliënten.

Stuur Nick een Bericht!

Ik ben als eerste contactpersoon jouw aanspreekpunt bij vragen over Oscar, als je hulp kunt gebruiken of als je behoefte hebt aan meer informatie!

Ben je benieuwd hoe Oscar jouw organisatie verder helpt of wil je graag meer informatie?

Laat gerust een bericht achter. Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden!

Contact opnemen