ZorgMail

Bij Oscar snappen wij hoe belangrijk het is om efficiënt en veilig te kunnen communiceren met ketenpartners, zorgprofessionals, bedrijfsgezondheidsdiensten, gemeenten en personen. Met ZorgMail deel je snel en makkelijk informatie over cliënten, waardoor samenwerken makkelijker wordt.

 

 

 

zorgmail

Directe digitale communicatie

Zorginstellingen delen vertrouwelijke gezondheidsinformatie, zowel onderling als met patiënten, zoals verwijsbrieven, afbeeldingen, medicatieoverzichten en behandelingsrapporten. Binnen Oscar is ZorgMail voor de communicatie tussen zorgprofessionals, huisartsen en apothekers. Het uitwisselen van informatie met patiënten, bedrijfsgezondheidsdiensten, gemeente en burgers kan ook, maar dit gebeurt met Basion.

Veiligheid voorop

Wanneer we praten over het delen van vertrouwelijke cliëntgegevens, is er niets belangrijker dan privacy en veiligheid. In Nederland legt de norm NTA 7516 de vereisten vast voor veilige e-mailcommunicatie in de zorgsector. Het niet naleven van deze norm als professional kan juridische aansprakelijkheid met zich meebrengen.

ZorgMail biedt dezelfde functionaliteiten als gewone e-mailsoftware, met het enige verschil dat de berichten op een veilige manier worden verzonden. Deze e-mailoplossing voldoet aan de veiligheidsstandaard NTA 7516. Een zorginstelling kan haar eigen e-mailserver integreren met het beveiligde e-mailsysteem van ZorgMail. Dit maakt het mogelijk voor zorgverleners om ook via hun eigen e-mailadres (bijv. naam@zorgorganisatie.nl) veilige e-mails te versturen.

Verbetering van de workflow

Binnen ZorgMail kun je verschillende soorten berichten, zoals startbrieven, tussentijdse brieven, afsluitbrieven of lege berichten versturen. De voorschrijvers kunnen zelfs recepten voor cliënten maken en deze kunnen direct worden verstuurd naar de apotheek door de behandelaar. Dit betekent snellere en effectievere behandelingen en beslissingen op basis van actuele informatie.

Stuur Nick een Bericht!

Ik ben als eerste contactpersoon jouw aanspreekpunt bij vragen over Oscar, als je hulp kunt gebruiken of als je behoefte hebt aan meer informatie!

Ben je benieuwd hoe Oscar jouw organisatie verder helpt of wil je graag meer informatie?

Laat gerust een bericht achter. Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Contact opnemen