CQi-vragenlijsten module

Cliënten die een behandeling hebben gevolgd in de ggz kunnen waardevolle feedback hebben om de zorg te verbeteren. De Consumer Quality Index (CQI) vragenlijst meet deze ervaringen. Bij Oscar kun je – ook als niet-Oscargebruiker- onze module afnemen voor het automatisch versturen van deze vragenlijsten.

 

CQi vragenlijsten

Wat is de Consumer Quality Index (CQi)?

De Consumer Quality Index (CQI) is een vragenlijst waarmee cliëntervaringen worden gemeten. Cliënten beoordelen hierbij de kwaliteitsaspecten van de ambulante geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Aan de hand van deze beoordelingen kunnen cliënten vervolgens een keuze maken tussen verschillende zorgaanbieders.

De CQi-vragenlijst is opgenomen in de Transparantiekalender, waardoor zorginstellingen sinds 2021 verplicht zijn om bij meer dan dertig ingevulde vragenlijsten de kwaliteitsgegevens aan te leveren bij GGZ Dataportaal. (Let op: voor vrijgevestigde praktijken geldt deze verplichting niet). Om hierbij te ondersteunen bieden we de module CQi-vragenlijsten aan.

Wat houdt de CQi-vragenlijst module in?

De CQi-vragenlijst module is voor alle zorgprofessionals binnen de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Het is dus niet alleen toegankelijk voor Oscar-gebruikers, maar ook voor alle andere zorgprofessionals. Ons doel is om jou te ontzorgen, zodat je de focus kan leggen op de cliënt. Dit doen we door het gehele proces te digitaliseren. Met één druk op de knop verstuur je de vragenlijst naar je cliënten. Alle ingevulde vragenlijsten worden geanonimiseerd en ontvang je vervolgens periodiek via de mail. Hierdoor heb je een handig overzicht welke je kan aanleveren bij GGZ Dataportaal.

overstappen

CQi-vragenlijsten via Expoints

Onze CQi-vragenlijsten zijn geïntegreerd is Expoints. Expoints is een bewezen feedback- en vragenlijstplatform, waarmee we in veel branches actief zijn. Door de hoge kwaliteit en goede informatiebeveiliging voldoet het aan alle eisen. Dit biedt jou als zorgprofessional, maar ook de cliënt zekerheid.

cqi vragenlijsten

FAQ

Wat kost de CQi-module?
De module kost €5,- per gebruiker, per maand (ex. Btw)

Wie vullen de CQi-vragenlijsten in?
De vragenlijst is geschikt voor personen vanaf 16 jaar of ouder, die worden behandeld binnen de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. De aanlevering van de gegevens geldt alleen voor cliënten van 18 jaar of ouder die hiervoor toestemming hebben gegeven.

Waar kan ik de CQi-vragenlijst vinden als ik gebruik maak van Oscar ECD?
De vragenlijst vind je terug in het dossier van de cliënt. Ga via het dossier naar ‘diagnostiek’ en klik op CQi-vragenlijst. Vervolgens hoef je alleen nog maar op ‘vragenlijst versturen’ te klikken en de cliënt ontvangt deze in de mail.

Hoe maak ik gebruik van de CQi-vragenlijst als ik geen gebruik maak van Oscar ECD?
Maak je geen gebruik van Oscar ECD, maar wil je wel gebruik maken van de CQi-vragenlijst? Dat kan. Je krijgt een inlog tot een portal. Hier kan je het e-mailadres van de cliënt invullen, waarna deze de vragenlijst ontvangt. Periodiek sturen wij de antwoorden geanonimiseerd weer naar je toe.

Hoe krijg ik de antwoorden aangeleverd?
Elke eerste maandag van het kwartaal ontvang je een Excelbestand met daarin de geanonimiseerde antwoorden. Deze kun je vervolgens aanleveren bij GGZ Dataportaal.

Hoe is de privacy geregeld?
Wanneer cliënten de vragenlijst hebben ingevuld wordt deze direct geanonimiseerd. Zo borgen we de privacy van de cliënt.

Andere vragen?

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de vragenlijstmodule voor jouw instelling? Neem dan contact met ons op.  

 

Contact opnemen