Waarom is Oscar ECD gekoppeld aan Vecozo?

Waarom Oscar ECD werkt met Vecozo?

Veiligheid, efficiëntie en kwaliteit. Drie termen die in onze ogen het gebruik van Vecozo omschrijven. Vecozo is het systeem dat ervoor zorgt dat alles omtrent administratieve gegevens veilig en goed worden verwerkt, zodat het verlenen van zorg centraal staat voor de zorgprofessionals. We leggen je graag uit hoe dit voor jou als zorgprofessional van waarde is.

Vecozo in het kort

Vecozo is een softwareaanbieder die sinds 2002 actief is. Het is opgericht door een verbond van zorgverzekeraars om zorgaanbieders te ondersteunen bij een tijdsintensief en belangrijk aspect van het zorgproces; factureren. Naast het belang dat zorgaanbieders betaald krijgen voor de dienst die zij leveren is het vooral belangrijk dat dit soepel verloopt en dat er geen fouten worden gemaakt.

In het ideale geval besteed de zorgprofessional weinig tot geen tijd aan het bijhouden van deze vorm van administratie. Hierbij helpt Vecozo, door een koppeling aan te bieden die met verschillende elektronische cliëntendossiers (ECD) samenwerkt. Zo worden facturen via het ECD bij Vecozo ingediend, waar deze gecontroleerd worden. Zo worden alle documenten volledig en correct ingediend bij de juist zorgverzekeraar. Vecozo helpt bij het achterhalen waar iemand is verzekerd en bezorgt deze berichten bij de juiste zorgverzekeraar. Zo ben jij als zorgprofessional niet voortdurend bezig met deze vorm van financiële administratie en het uitzoeken van deze zaken. Dit tezamen versoepelt het zorgproces en vergroot de focus op de cliënt.

 

Veiligheid

Zoals gezegd ondersteunt de koppeling bij het veilig verwerken van berichten en facturaties. Dit geldt zowel voor het uitwisselen van administratieve gegevens als communicatie tussen de zorgverzekeraar en zorgaanbieder. Dankzij het beveiligde internetportaal dat Vecozo aanbied zullen deze gegevens via een veilige weg de ontvanger bereiken. Zo worden jouw facturen allemaal volgens gestandaardiseerde gegevensuitwisseling en via één portaal verwerkt. In dit portaal zijn alle gegevens lokaal opgeslagen.

Wanneer je werkt met Vecozo ontvang je een persoonsgebonden authenticatiemiddel. Met dit certificaat kan je veilig bij Vecozo inloggen. Hiermee maak je gebruik van de diensten en verkrijg je inzicht in jouw administratie. Zo zie je snel wat er vanuit jouw naam verzonden wordt, ben je beveiligd tegen digitale inbraak, verklein je het risico op zorgfraude. Zorgeloos factureren dus!

Efficiëntie en kwaliteit

We wensen allemaal zo efficiënt mogelijk te werken. Zeker in een tijd waarin de wachtlijsten erg lang zijn en de zorgsector onder druk staat. Factureren is echter een onderdeel waar het vooral belangrijk is om secuur te werken, waardoor dit soms lang duurt. Het vraagt enige tijd en aandacht om ervoor te zorgen dat de documenten voldoen aan de gewenste kwaliteit vanuit de zorgbetaler (vaak de zorgverzekeraar).

Voor de zorgprofessional die waarde hechte aan goede aanlevering van documenten, maar ook aan efficiëntie, is Vecozo de softwarekoppeling voor jou! In samenwerking met het elektronische cliëntendossier Oscar word je als zorgprofessional optimaal ondersteunt bij je financiële administratie.

Oscar ECD en Vecozo

Oscar is het elektronische cliëntendossier dat is ontwikkelt door en voor de GGZ. Binnen Oscar ontzorgen wij jou als zorgprofessional van de financiële administratie. Dankzij een koppeling in het ECD met Vecozo stellen wij, geheel transparant, jouw facturen op. Deze worden na registratie van de uitgevoerde behandeling door ons uit handen genomen, gecontroleerd en doorgezet naar Vecozo. Voordat Vecozo deze controleert zorgen wij er op voorhand voor dat de factuur volledig is, zodat Vecozo dit vervolgens bevestigd. Deze dienstverlening nemen wij op in de Oscar module ‘’geïntegreerde facturatie’’. Zo voorkomen we foutieve factureren, wat zorgt voor herfacturaties. Mocht een dergelijke situatie toch voorkomen, dan nemen wij ook deze herfacturatie uit handen.

Deze dienstverlening ondersteunt de zorgprofessional en zet de veiligheid efficiëntie en kwaliteit nog meer kracht bij. Meer weten over wat Oscar voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen