Onderzoek directe en indirecte tijd

Doe je mee aan ons onderzoek?

In de zorg zijn we gemotiveerd om mensen, patiënten en cliënten te helpen. Ondersteunend hieraan is het Elektronisch Cliëntendossier (ECD). Het ECD verlicht het (noodzakelijke) administratieve werk voor de zorgprofessional, waardoor de indirect patiëntgebonden tijd afneemt. Toch horen we dat het in de praktijk nog altijd beter kan.

Hoe kan een ECD de zorgprofessional optimaal ondersteunen en hoe krijgen we direct patiëntgebonden tijd zo hoog mogelijk? Om antwoord te geven op deze vragen, slaan DataLeaf Health Solutions en Zorgvuldig Advies de handen ineen.

Met dit onderzoek kijken we specifiek naar de verhouding tussen directe en indirecte tijd. En zoeken we naar efficiëntieverbeteringen in het ECD om indirecte tijd te reduceren, zodat er meer directe tijd voor de cliënt overblijft.

Vraag jij je ook af welke (meer)waarde het ECD heeft bij de intake en het opstellen/bijhouden van een behandelplan? Dan zouden we het erg waarderen als je wil meewerken aan het onderzoek. Het invullen van de enquête neemt slechts drie minuten in beslag.

Je kunt hier deelnemen.